Cancún

Feriebyen Cancún lengst nordøst på Yucatán-halvøya er uten tvil det mest besøkte reisemålet i Mexico, og hit kommer det hvert år over 3 millioner turister. De fleste tilreisende kommer fra USA, men også blant norske turister har Cancún etterhvert blitt godt besøkt.

Denne sesongen går det også direktefly fra Gardermoen med Ving til Cancún, så flyturen er ikke like skremmende som tidligere hvor man måtte mellomlande underveis. Mexicanske myndigheter bestemte for ca 50 år siden at det skulle bygges opp et feriested her, og resultatet ble storslagent. Cancún har i mange forskjellige reisemagasiner blitt kåret til det stedet i verden med de absolutt beste strendene.

Den stranden du ser på bildet her ligger langs den såkalte hotellsonen. Dette er en flere kilometer lang øy som er koblet sammen med fastlandet og alt du ser her er kunstig bygd opp mtp turismen. Langs denne smale øystripen ligger det luksushoteller på rekke og rad, hvert med sin lille del av den hvite korallsanden i forkant. De fleste er bygget i stil etter Maya-indianerne og kan ta pusten fra selv de mest erfarne hotellgjester. Side om side med hotellene ligger det også massevis av shopping sentere, butikker, restauranter, barer og diskoteker. Cancún regnes som partysted nummer 1 blant amerikanske ungdommer, og spesielt under spring break i mars måned fylles byen opp av festglade ungdommer som til og med går den norske russefeiringen en høy gang.

Men en ferie til Mexico og Cancún behøver ikke bare å være for fest og moro. Strendene her er som nevnt av de absolutt beste i verden, og her finner du alle former for vannsport som dykking, snorkling, vannski, jetski, parasailing og windsurfing. Et besøk til noen av dykke eller temaparkene i nærheten som Xel-Ha, Xcaret eller Wet N’ Wild er en utrolig opplevelse. Kjøp billetter ved inngangen det sparer du mye penger på. Ruinene ved Chichén Itzá bør også oppleves, men det er en busstur på over tre timer hver vei.

De fleste hotellene baserer seg på all-inclusive, og maten her holder stort sett en mye bedre standard enn hva som ofte er vanlig på tilsvarende hoteller i Europa. Med en flytur på litt over 11 timer bør du i hvert fall være borte i 2 uker, for dagene går fort i Cancún. Planlegger du å reise hit på ferie er det bare å begynne å glede seg. God ferie til Mexico.