Playa del Carmen

Et av de mest populære feriestedene på Yucatán-halvøya er Playa del Carmen. Byen var i sin tid en fiskerlandsby men er i dag kjent for noen av Mexicos flotteste strender, den berømte handlegaten La Quinta Avenida, og her dreier det meste seg om turismen. Når fergetrafikken ut til øya Cozumel startet fra Playa del Carmen, begynte også turistene å ankomme byen som ligger en halvtimes kjøretur sør for flyplassen i Cancún. I år satser også de norske charteroperatørene sterkt på østkysten i Mexico, og de fleste turistene fra Norge reiser til Cancún, Tulum og Playa del Carmen.

Kanskje det beste med Playa del Carmen er den flere kilometer lange lyse sandstranden som du ser på bildet over her. Her finner du alle typer av vannsport som dykking og snorkling, massevis av strandbarer og spisesteder med live musikk og et yrende folkeliv hver eneste dag. I motsetning til en del strender på andre steder i verden, så blir aldri stranden her varm under føttene og vannet holder en herlig temperatur på rundt 30 grader hele året. Stranden er langgrunn så her trives alle fra ungdommer på tur til familier med barn.

Sentrum i Playa del Carmen er La Quinta Avenida eller bare 5th Avenue som mange kaller den på engelsk. Her ligger det restauranter, barer og butikker på rekke og rad. På kveldstid er det hit man drar for å se og bli sett, eller for å smake på noen av de lokale delikatessene som fajitas, burritos, quesadillas og mye annet fra det mexicanske kjøkkenet, før kvelden avsluttes med en liten tequila eller en mojito.

Det finnes hoteller i de fleste prisklasser i Playa del Carmen, men de fleste som ligger nede ved stranden eller i hotellområdet Playacar litt sør for byen, er store resorter med all-inclusive konseptet i meget høy standard.  Fra Playa del Carmen har du også kort vei til de fantastiske dykke- og temaparkene Xel-Ha og Xcaret. Et tips er å reise bort i minimum to uker, for her går tiden fort og det er mye å oppleve. God ferie til Mexico.