Akumal

Havskilpadde ved AkumalDet lille feriestedet Akumal i Mexico ligger på Yucatán-halvøya en liten kjøretur sør for Playa del Carmen, like før du kommer til Tulum. Hele denne kysten kalles også for Riviera Maya, og har kanskje de beste strendene i hele verden. For å komme deg hit lander du også på flyplassen i Cancún, og blir transportert sørover i buss, noe som tar litt over en time.

Akumal er et mye mere stille og rolig feriested på Riviera Maya, i forhold til de mer kjente byene Cancún og Playa del Carmen, men kan absolutt anbefales hvis det er en avslappende ferie med flotte strender som er hensikten med ferieturen. Her kan man dykke og snorkle rett ved stranden sammen med fisker i alle regnbuens farger, eller bare nyte livet i poolbaren. Uansett er det omtrent alltid 30 grader i vannet!

Hvis man oversetter navnet Akumal fra maya til norsk blir det til stedet for skilpadder, for det er mange skilpadder som kommer i land på stranda her for å legge egg. Her kan man fra april til september oppleve klekkingen av eggene, hvor de bittesmå skillpaddene kravler seg ut i havet, og i noen tilfeller kommer tilbake til Akumal i løpet av mange år for å gjenta prosedyren. Hvis dere skal få sett dette, anbefales det at man står opp før sola, ellers så ser man bare de små sporene i sanden som går litt på kryss og tvers ned mot havet.

Hotell som anbefales i Akumal er Grand Bahia Principe Resort. Det er et enormt all-inclusive anlegg, med tre hoteller som henger sammen, Grand Bahia Principe Tulum, Grand Bahia Principe Akumal og Grand Bahia Principe Coba. Nesten alle fasilitetene på de tre hotellene er tilgjengelige for alle gjestene uansett hvilket hotell man bor på, og her snakker vi totalt om 14 restauranter, 5 store svømmebassenger og 24 barer, de fleste på land og noen i bassengene! Her finnes det også alt av forskjellige aktiviteter fra tidlig på morgenen til sent om kvelden.

Det er også mulig å leie seg en privat bungalow eller villa nede på stranda ved Akumal, til relativt gunstige priser men en litt enklere standard. For de som spiller golf ligger Riviera Maya Golf Club rett utenfor Akumal. Denne 18-hulls banen er regnet som en av de beste i hele Mexico, og er designet av Robert Trend Jr. Obligatoriske utfluktsmål fra Akumal, er et besøk til den naturlige badeparken Xel-Ha og til de gamle mayaruinene ved Tulum. Disse to kan man fint gjøre samtidig på en dag. God tur til Akumal og Mexico!