Acapulco

Mange husker vel sikkert Elvis Presleys film Fun in Acapulco, som ble spilt inn i 1963. Det var ikke tilfeldig at det ble laget film fra denne byen på femti og sekstitallet. Et utall filmer fra dette ferieparadiset ble laget i denne epoken. Ikke bare filmer, men også kjente sanger for den del. Frank Sinatra’s, Come fly with me, inneholder for eksempel teksten: Down to Acapulco Bay It’s perfect for a flying honeymoon, they say.

Acapulco var nemlig et av de mest populære reisemålene for amerikanske kjendiser og mangemillionærer i disse to tiårene. Et populært feriemål er det fortsatt, selv om det nok ikke er filmstjernene som dominerer gatebildet i dag. Den 300 km lange motorveien fra Mexico City til Acapulco gjør at også mange av landets egne innbyggere legger ferie og fritid hit. Mange cruiseskip har også byens havn som fast stoppested. Noe som også bidrar til å sette preg på byen.

Nattelivet er fortsatt hovedattraksjonen i Acapulco. Her kan man feste hele natten og sove på de fine strendene på dagtid. For strender er det mange av, og to laguner er det også i området. Lokale båter tilbyr turer både til disse, og en rekke andre populære steder. Som for eksempel en båttur til øya Roqueta Island. Er du glad i å fiske, er det et utall båtbesetninger som mer enn gjerne tar deg med på havfiske. Selvfølgelig ikke gratis, men veldig ofte med fangstgaranti.

Og mens vi snakker om turistattraksjoner i vann, så kommer man jo ikke unna klippestuperne. I over åtti år, har unge menn kastet seg ut fra de førti meter høye klippene og truffet vannet langt der nede, som bare er fire meter dypt. At bukta de lander i bare er syv meter bred gjør ikke det noe mindre imponerende. Men, alt dreier seg ikke bare om vann, strender og natteliv. Den gamle bydelen er verd et besøk, med sine museer, små butikker, tavernaer og ikke minst det gamle fortet.

Mexico var plaget av pirater og andre ondsinnede. For å beskytte seg mot piratene ble dette fortet bygget på begynnelsen av sekstenhundretallet. Dog har det blitt ødelagt av både mennesker og naturkrefter ved flere anledninger, så fortet som står der i dag er fra slutten av syttenhundretallet. Det er allikevel absolutt verdt et besøk. Fortet inneholder også et historisk museum som man bør få med seg. Mexico har nemlig en usedvanlig spennende historie. Det er også flere andre museer og utstillinger i Acapulco. Så hvis dine ferieinteresser består av en blanding av kultur, bading og aktivitetsferie, er absolutt Acapulco et reisemål å vurdere. God ferie til Mexico!