Mexico City

Mexico City er bokstavelig talt noe av det nærmeste du kan komme en skikkelig storbyferie. Der oppe i fjellene, på over 2.200 meters høyde, ligger den med sine 22 millioner innbyggere (inkludert forsteder). Og det må man vel gjerne kalle en storby. Det er ikke mange andre byer her i verden, som kan skryte av større innbyggertall.

Byen ble opprinnelig bygd på en øy midt i innsjøen Lake Texcocco. I dag, syv hundre år, og en vanvittig befolkningseksplosjon senere, er det ikke stort igjen av denne innsjøen, men merkelig nok har byens befolkning klart å ta vare på mange grøntområder og naturskjønne steder her i verdensmetroplen. Mexico City er nok ikke den mest kjente turistbyen i Mexico. Badebyer som Cancún, Acapulco, Playa del Carmen og Mazatlán er byer som nok frister de fleste mer. Spesielt med tanke på sol, varme og bading. Men er du interessert i storbyliv og kultur, er Mexico City absolutt et sted og gjøre en stopp, så kan du jo reise videre til en badeby etterpå. Hvis du klarer å rive deg løs da.

Det er lett å komme til Mexicos hovedstad. Byens flyplass har stor trafikk og fly fra alle verdenshjørner lander her, til alle døgnets tider. Og når man først har ankommet er det relativt enkelt og billig å forflytte seg rundt i byen. Mexico City sliter nemlig med store forurensningsproblemer, noe som gjør at myndighetene satser hardt på billige og gode reisealternativer til bilen. T-banesystemet blir stadig utbygd og forbedret. Over 20 mil med transport under bakken er allerede ferdig, og bringer deg raskt og effektivt mellom de 175 holdeplassene. Som i de fleste storbyer, så pass dog godt på lommeboka di på T-banestasjonene, for lommetyver er et problem her også. Denne T-banen er for øvrig den billigste i verden å bruke. Noe som selvfølgelig gjør den populær. Kanskje ikke noen god ide å reise med den i verste rushtiden, hvis man kan unngå det. Ellers er det jo et bra system av miljøvennlige busser over hele byen. Taxi er heller ikke noe problem å finne. Eller kanskje leie seg en sykkel? Myndighetene oppfordrer til sykling, og tilrettelegger for dette.

Effektiv transport er nemlig et viktig punkt når du har noen dager ledig til å utforske en by som dette. For i Mexico City er det mer enn nok å fordrive tiden med. Er du glad i museumsbesøk, så har du kommet til helt riktig by. Over 150 museer kan besøkes. Ingen annen by i verden kan skilte med flere museer enn denne. Spesielt for den historieinteresserte er dette et eldorado.

Ferdig med dagens museer og litt sulten kanskje? Ingen problemer. Byen bugner av spisesteder med alt fra lokale matretter, til retter fra det internasjonale kjøkken. Liker du å tilbringe kvelden på et teater? London og New York er byene i verden med flest teater, og etter de kommer Mexico City. De fleste andre forventinger over hva en storby skal tilby er selvfølgelig også dekket. Her kan det ramses opp i det uendelige, om sport, fornøyelsesparker og hva det måtte være. Skal ikke gjøre det, men heller oppfordre deg til å utforske Mexico City på egenhånd. God tur!