Mat i Mexico

Mexicansk mat er noe av det beste som finnes! Men en ting du skal være klar over hvis du reiser på ferie til Mexico, er at du kommer ikke til å få det som i Norge omtales som Taco. De buede tacoshellene som du får kjøpt fra Old El Paso i Norge, finner du ikke samme hvor godt du leter i Mexico, men alternativene er faktisk mye bedre!

Når du reiser på ferie i Mexico får du prøvd deg på autentiske retter som fajitas, enchiladas, quesadillas og mye annet godt. Maten på hotellene som har all-inclusive, er faktisk overaskende bra, men prøv deg også på lokale restauranter. Er du i nærheten av Tulum ved Akumal, må du helt klart reise til et liten restaurant som heter La Buena Vida, utrolig bra mat med livemusikk en del kvelder.

Mexicansk mat og kjøkkenet blir av mange ansett som et av de mest varierte i hele verden. Hver region har sin egen stil, og den som kanskje er mest spennende finner du på Yucatán-halvøya, hvor maten er påvirket fra både det libanesiske, karibiske og det mexicanske kjøkkenet. En herlig, sterk og smakfull blanding.

Selv om chili er mye brukt i matlagningen i Mexico, er ikke all mexicansk mat sterkt krydret. Både fisk og sjømat, frukt, grønnsaker, kjøtt og forskjellige supper er helt vanlig kost i landet. Av grønnsaker brukes spesielt løk, tomat og grønn chili mye, som også har de tre fargene i det mexicanske flagget. Blander du disse tre grønnsakene med litt limejuice og noen korianderblader, får du den kjente salsa picada eller salsa mexicana som mange kaller den. Avokado og agurk kan også blandes i om du liker dette. Legg dette oppå noen varme maistortillaer, og bare nyt. Enkelt og godt!

Guacamole er en annen velkjent salsa som brukes mye ved siden av mange retter i Mexico. Den blir god hvis du blander avokado med løk, tomat, chili, rømme og litt hvitløk. Kanskje også en liten dæsj med limejuice hvis du liker det. For det meste er mexicansk mat full av farger, og det er viktig med ferske råvarer. Flere oppskrifter kan du finne andre plasser på nettet, men for å forstå hvor god mexicansk mat egentlig er, må du nesten reise til Mexico på ferie først. God tur!