Cabo San Lucas

Helt syd på California-halvøyen der Californiabukten møter Stillehavet lå det en liten fiskerlandsby som bar navnet Cabo San Lucas for noen tiår siden. Byen ligger der enda, men å kalle den en liten fiskerlandsby fremdeles, er vel mildt sagt en overdrivelse. I løpet av disse tiårene har den vokst til en by på nesten 70.000 innbyggere.

Grunnen til denne veksten er det ingen tvil om. Med sitt tørre tropiske klima og flotte strender tiltrekker den seg turister fra hele verden. Hovedtyngden kommer nok fremdeles fra USA, men resten av den vestlige verden er også godt representert i Cabo. Fra å tidligere kun være en del av verden som hadde sin inntekt fra fiske og kvegdrift, har nå dette området blitt mer og mer avhengig av turismen.

Fra Cabo San Lucas og til nabobyen San José del Cabo, som sammen går under navnet Los Cabos, strekker veien som bare kalles korridoren seg langs fantastiske strender og hotellanlegg. Overnatting i Los Cabos området finner du fra relativt rimelige Bed and Breakfaststeder, til femstjerners luksushotell til ikke fullt så rimelige priser. Golfbaner av meget høy standard er det heller ikke mangel på i området.

Med et tørt tropisk klima, og en sol som skinner nesten året rundt, kommer det vel ikke som et sjokk på noen at bading, strandliv og vannsport er populære aktiviteter i, og i områdene rundt Cabo San Lucas. Om du foretrekker stille romantiske strender med kjæresten uten noen fasiliteter (husk egen piknikkurv), eller om du vil besøke en strand fylt med turister, fest og strandbarer, så er utvalget stort av begge deler. Den mest kjente stranden for det sistnevnte er Medano Beach. Kilometervis med fantastisk sandstrand nedenfor byens sentrum, med et yrende folkeliv. Hoteller, barer, og alt det andre som du forbinder med en aktiv sydenstrand ligger tett i tett. Om du vil bade, prøve jet ski, bananbåt eller bare sole deg. Denne stranden har det meste.

Er det romantikken som er grunnen til at du er på ferie her, så er det vel Lovers Beach eller som den het i gamle dager, Playa de Dona Chepa (kjærlighetens strand) som gjelder, der den ligger mellom glattslipte høye klipper akkurat der hvor Stillehavet og Californiabukten møtes. For å komme ditt, på en trygg og grei måte, så bruk en taxibåt for å frakte deg, din kjære og en piknikkurv. Glem bare ikke å bestille henting. En advarsel må jeg allikevel komme med i dette badeparadiset. Bad aldri på Stillehavssiden av Cabo San Lucas. Aldri. Strømmene kan være nådeløst kraftige her, og det er ingen badevakter til å redde deg. Frister det med å studere dyrelivet i havet, så er det nok av turbåter som kan ta deg med ut for å se på for eksempel hvaler. Ellers er jo forholdene tilrettelagt for både snorkling og dykking. Eller kanskje du heller vil svømme med delfiner.

Skulle du mot formodning få nok av saltvann og sjøsport, så tilbyr Cabo San Lucas et bredt utvalg av landaktiviteter også. Husk å sette av god tid når du bestiller tur til denne perlen av et feriested i Mexico.