Cozumel

Rett utenfor kysten av Yucatán-halvøya og feriebyen Playa del Carmen ligger den vakre øya Cozumel. Hvis du er på ferie i Playa del Carmen og vil besøke øya, går det ferger over til Cozumel fra havnen i byen hver time. Fergeturen over tar cirka en halv time og koster rundt 80 kroner per person.

Øya er ikke bare et eldorado for turister som elsker lange dager på de hvite strendene, men regnes også som et av de beste stedene i verden for dykking. Det klare vannet ved Cozumel gjør at det er fullt mulig å ha en sikt på mellom 50 og 60 meter under vannet. Ved korallrevene her kan du treffe på haier, blekkspruter, fisker i alle regnbuens farger og de store skillpaddene som kommer hit for å legge egg om natten. De beste korallrevene ligger på den vestre siden av Cozumel, mens østkysten er ypperlig for surfere ettersom det er mere bølger her.

Cozumel er også blitt et fast stoppested for mange av Cruisebåtene som kjører rundt i Karibien. Vær bare oppmerksom på at prisene skrus opp i de timene som cruisepassasjerene er i land.Det er i hovedstaden San Miguel cruiseskipene legger til kai. Her finnes det mange bra barer og restauranter med skikkelig god mexicansk mat. Det kan være lurt å styre unna de værste turistfellene nede ved stranda og heller gå litt innover i byen. Da får du både et bedre og billigere utvalg på maten.

Det finnes mange bra hoteller på Cozumel hvis ønsker å tilbringe mere tid her enn bare en dagsutflukt fra Playa del Carmen. Om du bare får tid til litt dykking eller du blir i flere dager, ha uansett en god ferie til Mexico og Cozumel!