Mazatlán

Mazatlán er et flott feriested i MexicoFeriebyen Mazatlán som ligger på vestkysten av Mexico og grenser mot Stillehavet, har blitt et stadig mer populært reisemål for turister fra USA og Canada. Men også et stadig større antall av europeiske turister finner veien hit hvert år, noe som ikke er så veldig rart. Dette er nemlig et fantastisk reisemål for oss som ikke er så glad i snø og kulde. Mazatlán er kjent for sine flotte strender og sitt stabile klima. Her er det gode norske sommertemperaturer året rundt. Med gjennomsnittstemperaturer i luften fra 20 grader i februar til 28 grader i september, er det ingen grunn til å glemme badeklærne hjemme. Nå er det ikke noe krise om du skulle gjøre det, for prisene i området bør ikke skremme noen. Alt fra store kjøpesenter til små turistbutikker finner du i Mazatlán.

Et lite tips, er å handle i den gamle bydelen (Centro Historico). Her er prisene en god del lavere enn i The Golden District, eller på et av de mange kjøpesentrene. Så snart badeklærne er på plass, så er det bare å finne seg en plass på stranden. Det er bare å velge og vrake, kilometer på kilometer med nydelige sandstrender ligger der til din disposisjon. Enten du vil bade, sole deg eller prøve deg på vannski. Det meste man forbinder med strandliv er tilgjengelig. Ønsker du full fart, masse folk og liv på strendene, så velg enten Playa Sabalo eller Beach Cerritos. Vil du heller slape av og ta det med finnes det strender med litt mindre liv også. Har du ønske om å prøve deg på surfing og vil ha de beste bølgene, så ta turen bort til Playa Bruja. Med bølger på opptil 10 meter er det ingen problem å få satt ferdighetene sine på prøve.

Man kan jo nesten heller ikke bare ligge i vannet når man først er i denne byen. Kanskje kikke seg litt rundt? Det er i hvert fall nok å velge i. Et lite tips for det store overblikket, er å besøke takbaren på Best Western hotellet nede i sentrum. Der får du en fantastisk utsiktover hele byen, og kan kombinere det med kanskje en liten Tequila eller to?

Frister det med enda mer utsikt, så ta turen opp til byens berømte fyrtårn, El Faro. Høyt der oppe på åsen ruver tårnet 150 meter over havets overflate, og regnes som det tredje høyeste fyret i hele verden. Hvis du reiser til Mazatlán i februar må du sørge for å få med deg karnevalet som er det nest største i Latin Amerika etter Karnevalet i Rio. Kanskje ikke den beste uka i året å velge, hvis du ønsker en rolig ferie, men du verden så morsomt. Bare vær klar over at selv om det finnes mange hoteller og overnattingsmuligheter i byen, så kan omtrent alt være opptatt akkurat denne uken.

Er du ikke her i karnevalsuken så er det ingen grunn til å deppe for det. Mazatlán er i tillegg til strendene, kjent for sitt gode natteliv, med masser av restauranter og liv og røre året rundt. God ferietur til Mazatlán i Mexico!