Puerto Vallarta

På stillehavskysten i Mexico ligger byen Puerto Vallarta som kanskje er en smule ukjent for norske turister, men som etter Cancún er den av feriestedene i landet som tar i mot flest turister. De første som besøkte Puerto Vallarta var filmstjerner og surfere fra USA og på 70-tallet begynte byggingen av mange av hotellene, og et av de første var ærverdige Sheraton Buganvilias Hotel som du finner i byen den dag i dag.

Puerto Vallarta har i dag litt over 250.000 innbyggere og byen tar i mot over 5 millioner turister hvert eneste år. Men selv med så mange turister årlig, som også er hovednæringen til Puerto Vallarta, oppleves ikke byen som en turistmaskin. Hvis man sammenligner med for eksempel Cancún som ble bygd opp kun med tanke på turismen, har Puerta Vallarta en historie som strekker seg nesten tohundre år tilbake i tiden. Her kan du også oppleve en litt mer autentisk utgave av Mexico enn hva som kan være tilfelle enkelte steder på Yucatán-halvøya.

Den beste tiden på året å reise til Puerto Vallarta er om vinteren mellom januar og mai. Selv om det også er varmt om sommeren er det da regnsesong og ikke like hyggelig for besøkende som vil ha sol og varme på de flotte strendene her. Per i dag er det ingen charterselskaper som tilbyr reiser hit, men det går greit å bestille fly og hotell selv på internett.

Byen har to 18-hulls golfbaner, alle forskjellige former for vannsport og et rikt utvalg av butikker, barer, nattklubber og spisesteder. I hotellområdet Nuevo Vallarta litt nord for flyplassen ligger det enorme hotellkomplekser side om side, mer her får du mere følelsen av å bo i en turistmaskin, så finn deg heller et hotell i selve Puerto Vallarta. God ferie til Mexico.