Tulum

Skal du reise på ferie til Mexico for å finne kanskje verdens beste strand, er det Tulum du bør besøke. Denne tidligere mayabyen sør i Quintana Roo på Riviera Maya har noen utrolig spennende ruiner, men også en av de beste strendene i hele Mexico om ikke i hele verden. Tulum ligger omlag en halvtime sør for den mer kjente feriebyen Playa del Carmen, og cirka en times kjøretur fra flyplassen utenfor Cancún.

Egentlig er Yucatán-halvøya en eneste endeløs lang strand som strekker seg helt fra Cancún til nabolandet Belize i sør. Men som nevnt er nok stranden nedenfor ruinene i Tulum, den klart beste og vakreste langs hele kystlinjen. De fleste hotellene som ligger i nærheten av Tulum eller i nabobyen Akumal baserer seg på konseptet med all-inclusive, men det er også mulig å finne seg en privat feriebolig i dette området. Hvis du har vært på all-inclusive i Europa og ikke syntes at det var noe særlig, får du trolig en helt annen opplevelse av dette i Mexico.

Hotellene har også et massivt tilbud av forskjellige former for vannsport som snorkling, små katamaraner, kajakker, boogie boards og windsurfingbrett. Det arrangeres også blant annet snorkleturer, scuba diving-kurs, fisketurer, turer med jetski og parasailing samt mye annet. Tulum har ikke like mye full fart som i Cancún, og det er ikke like mange muligheter for shopping som i Playa del Carmen, men for strand, soling, avslappelse og god mat, er Tulum et helt perfekt reisemål.

Rett utenfor Tulum ligger også dykke- og badeparken Xel-Ha. Dette er en naturlig lagune med brakkvann som har fisker i alle farger hvor du kan boltre deg med dykkermaske og snorkel en hel dag. Her er det også muligheter for å svømme med delfiner, men det er relativt dyrt. Ta en taxi fra hotellet og kjøp inngangsbilletter når du kommer fram, det sparer du mange penger på i stedet for å bestille en organisert tur fra reiseselskapet. God ferie til Mexico og Tulum.