Isla Mujeres

Isla MujeresMed en kort fergetur fra fergeleiet Puerto Juarez i feriebyen Cancún i Mexico, ligger den flotte øya Isla Mujeres som på norsk rett og slett bare heter kvinneøya. Reiser du til denne lille øya i det karibiske hav, kommer du til en øy som bare er syv kilometer lang og 650 meter bred, men allikevel tilbyr et yrende turistliv på dagtid og en rolig romantisk ferie når mørket faller på. En liten øy hvor du kan bruke dagen til bading eller dykking. Svømme litt med delfiner, eller hvalhai. Kanskje prøve deg på litt havfiske. Kveldene kan du bruke til å rusle på strender eller nyte det som finnes av de lokale mexicanske matrettene, på et stort utvalg av spisesteder og barer. Isla Mujeres er et eldorado for alle de sol og badehungrige turister som koser seg her hvert eneste år.

Isla Mujeres betyr som sagt på norsk kvinnens øy. Det har dog ingen sammenheng med at menn ikke er velkomne. Navnet stammer fra da spanjolene kom til øya på 1600 tallet fant de mange bilder av Mayaenes gudinner på øya. For de innfødte hadde denne øya vært et hellig sted for gudinnen Ix Chel. Denne øya har selvfølgelig ingen flyplass. Det vil si, det har den, men i irrelevant størrelse for turisme, så for å komme hit flyr du til Cancún på fastlandet. En 20 minutters fergetur bringer deg ut til øya. Den korte båtturen gjør at mange dagsbesøkende tar fergen tilbake til fastlandet på kvelden. Pene og koselige hoteller i forskjellige prisklasser finnes det i et greit utvalg, for de som ønsker å bli her noen dager eller uker. Det går fint å bestille en chartertur hit, men du må regne med litt over to timer fra flyplassen før du er framme på hotellet.

Det finnes her, som på de fleste andre turiststeder, også et stort utvalg av lokale tilbydere som veldig gjerne tar imot pengene dine, i bytte mot at de viser deg øyas attraksjoner. Benytt deg gjerne av tilbudene, men denne øya er såpass liten og oversiktlig at du finner greit ut av den på egenhånd. Da vil du snart oppdage at du er ikke den eneste på øya som leier deg et kjøretøy for å reise på sin egen ekspedisjon.

Og motekjøretøyet på Isla Mujeres er små golfbiler, eller små scootere. Noe som passer perfekt med hensyn til både øyas størrelse og veistandard. Ikke er de dyre å leie, og usedvanlig lettkjørte er de også. Største problemet er vel å finne igjen sin egen blant alle de andres, når du har parkert et sted og så er det bare å trille avgårde da. Stoppe litt for å beundre havskilpadder i alle størrelser og aldre. Stoppe og bade litt på en strand med krystallblått vann. Spise litt på et av de mange små og koselige spisestedene. Eller la deg imponere av storslagen natur. Etter en tur full av inntrykk, tøffer tilbake du til hotellet og gjør deg klar til en koselig kveld på byen. God tur til Mexico og Isla Mujeres!